Förbättring till parken på Sundsta, Wibeligatan

Beskrivning

Hej!

Jag föreslår att lekparken på Wibeligatan ska göras fräschare för att locka fler människor dit. Den ligger nära den fina promenaden längs Klarälven och har väldigt mycket utrymme som inte utnyttjas, just nu föredrar familjer att gå till parken med båt-tema bredvid sundstatjärn istället.

Parken på Wibeligatan har nergångna stängslen som får parken att se sliten och gammal ut trots de relativt nya lekställningarna och gungorna. Förutom klätterställningarna används inte utrymmet utan är endast tråkigt gräs, dessutom finns det väldigt lite möjlighet att stanna och fika eller plats för föräldrar att vänta eller titta på sina barn. Det finns en ovårdad grill som man skulle vara oroad för att använda som får parken att kännas övergiven.

Jag föreslår att lägga till fler bänkar och bord så fler familjer kan fika, renovera grillen kanske med en hög ved till hösten och bänkar runtomkring. Parken borde även vårdas mer regelbundet eftersom det stora trädet ofta fäller mycket löv och frön som täcker hela parken.

Med vänliga hälsningar,
Gabriel Andersson

Direktlänk till e-förslaget

https://karlstad.dialogportalen.se/eforslag/849

Skriv under e-förslaget

Detta eFörslag går inte att skriva under längre eftersom slutdatumet har passerat.
Prenumerera

Vill du lägga till dig i e-förslagets e-postlista?

Onlineunderskrifter

Nr. Namn Datum Kommentar
1 Gabriel Andersson 2019-12-09
2 Stina Brunzell 2019-12-13
3 Birgitta Strand 2019-12-16 Bra förslag, lekparken borde vara mer attraktiv för barnen och även sittplatser för de vuxna, som förslaget beskriver.
4 Anna Hägg 2020-01-30
Information

Status

Inlämnad för vidare hantering

Förslagsställare

Gabriel Andersson

Startdatum

2019-12-09

Slutdatum

2020-03-09

Målgrupp

Teknik- och fastighetsnämnden

Signaturer

4 onlineunderskrifter